Trwa ładowanie...
d3r9k9r
23-09-2014 14:58

SZARLOTKA

Przepis
4.8
(26 głosów)
Oceń:
d3r9k9r
Składniki
  • Masa jabłkowa
  • 1,5 kg jabłek
  • Cukier (według uznania)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 5 łyżek bułki tartej
  • Ciasto
  • 40 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku dopieczenia
  • 1 łyżka śmietany (kwaśna)
  • 1 jajko
Przepis

[b]Masa jabłkowa:[/b] jabłka obrać zetrzeć na tarce delikatnie podsmażyć, gdy zmiękną dodać cukier wymieszać. Tak przygotowane jabłka zdjąć z ognia dodać bułkę tartą, cynamon wymieszać. [b]Przygotować ciasto:[/b] wszystkie składniki zagnieść, wyrobione ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą części rozwałkować wyłożyć na blaszkę wysmarowaną masłem, na ciasto wyłożyć masę jabłkową. Rozwałkować drugą części ciast i przykryć nią jabłka. Piec w nagrzanym piekarniku ok 50 minut gorące ciasto posypać cukrem pudrem

Przepis dodał użytkownik RAROSSA

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3r9k9r
d3r9k9r
d3r9k9r
Więcej tematów
d3r9k9r