Trwa ładowanie...
d1ruthq
12-09-2014 12:16

Usta brzoskwiniowe

Przepis
3.9
(15 głosów)
Oceń:
d1ruthq
Składniki
  • Ciasto :
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 24 dag okrągłych biszkoptów
  • 1 słoik dżemu owocowego
  • Krem :
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 25 dag margaryny
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki
  • 2 op . dowolnej galaretki
Przepis

[list=1]
[]Ciasto : biszkopty posmaruj dżemem , sklej po dwa , ułóż w formie . Jajka ubij z cukrem , dodając mleko , kakao , łyżkę wody , mąkę i proszek . Margarynę stop , ostudź , połącz z ciastem . Zalej biszkopty , wyrównaj . Piecz 30 minut w 180 stopniach C .
[
]Krem : brzoskwinie pokrój . Zalewę zagotuj z cukrem . Budynie i mąkę rozrób w szklance wody . Wlej do zalewy , ugotuj budyń , ostudź . Margarynę utrzyj , dodając budyń .
[*]Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu . Ciasto posmaruj kremem . Ułóż brzoskwinie , polej tężejącą galaretką .
[/list]

Przepis dodał użytkownik wiwona42

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ruthq
d1ruthq
d1ruthq
Więcej tematów
d1ruthq