Trwa ładowanie...
d2rehwk
03-09-2014 08:46

Mus gruszkowo-jabłkowy z sezamem

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2rehwk
Składniki
  • 2 gruszki,
  • 2 jabłka,
  • 250 g cukru żelującego,
  • esencja migdałowa,
  • 2 łyżki sezamu
Przepis

Sezam uprażymy.Jabłka i gruszki obieramy kroimy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Mieszamy owoce z cukrem żelującym, skrapiamy z olejkiem, Teraz jeżeli lubicie możecie zmiksować wszystko. Ja zostawiłam sobie trochę kawałków owoców , bo tak lubię;) Wstawiamy na gaz i po zagotowaniu gotujemy około 3 minuty.Dodajemy sezam. Jeżeli nie pasteryzujemy zimny przekładamy do słoików. Jeżeli pasteryzujemy gorący i pasteryzujemy 15 minut.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rehwk
d2rehwk
d2rehwk
Więcej tematów
d2rehwk