Trwa ładowanie...
d3rreaw
27-07-2014 10:18

Borówkowe ciasto pod bezą z kokosem

Przepis
3.7
(20 głosów)
Oceń:
d3rreaw
Składniki
  • Ciasto:
  • 200 g margaryny,
  • 500 g mąki,
  • szklanka cukru pudru,
  • 4 żółtka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki śmietany
    • Beza kokosowa:
  • szklanka cukru,
  • 4 białka,
  • 80 g wiórków kokosowych
  • 300 g borówki amerykańskiej
Przepis

Zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce. Borówki myjemy i osuszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe. Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na owoce wykładamy bezę kokosową. A na bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego;)

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rreaw
d3rreaw
d3rreaw
Więcej tematów
d3rreaw