Trwa ładowanie...
d2wv426
22-07-2014 14:28

Pstrąg z pieczarkami

Przepis
4.8
(12 głosów)
Oceń:
d2wv426
Składniki
  • 3 pstrągi
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 300 g pieczarek
  • 300 ml śmietany 18%
  • 2 żółtka
  • masło
  • 60 g parmezanu
Przepis

Przygotowujemy ryby: czyścimy, usuwamy skrzela oraz oczy, myjemy i suszymy. Skrapiamy je sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem.
Oczyszczamy i myjemy pieczarki. Kroimy je wzdłuż na pół a potem w półplasterki. Smażymy je na 2 łyżkach masła.

Żółtka mieszamy razem ze śmietaną. Masłem smarujemy formą do pieczenia.

Kładziemy rybę i posypujemy ją pieczarkami. Wszystko zalewamy śmietaną i posypujemy parmezanem. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut. Smacznego!

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wv426
d2wv426
d2wv426
Więcej tematów
d2wv426