Trwa ładowanie...
d33a6kj
12-07-2014 08:25

Tarta szpinakowa

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d33a6kj
Składniki
  • płat ciasta francuskiego,
  • porcja mrożonego szpinaku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki jogurtu,
  • ser żółty,
  • gałka muszkatołowa,
  • sól.
  • pieprz,
Przepis

Wylepiamy ciastem foremkę.Nakłówamy widelcem. Wkładamy ciasto do piekarnika /220 stopni/ na 5-10 minut.Szpinak powinien być rozmrożony i odcedzony.Patelnie polewamy oliwą z oliwek i wstawiamy na ogień. Po chwili wrzucamy przecisniete czosnek i smażymy aż się zeszkli. Wrzucamy szpinak, mieszamy i odparowujemy.Szpinak musi stać się gęstą masą. Doprawiamy do smaku startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Widelcem ropztrzepujemy jajko i dodajemy jogurt. Dodajemy starty żólty ser w takiej ilości jaką wolimy:) Łączymy masę jajeczną z masą szpinakową. Wykładamy farsz na ciasto i posypujemy serem. Pieczemy w tej samej temp.aż wierzch farszu zetnie się i zarumieni.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33a6kj
d33a6kj
d33a6kj
Więcej tematów
d33a6kj