Trwa ładowanie...
d44b92c
08-07-2014 20:31

Polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44b92c
Składniki
  • 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
  • 1 łyżka oleju
  • 150 ml wina białego wytrawnego
  • 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki (2x100 g)
  • 2 łyżki kaparów z zalewy
  • sól, pieprz świeżo mielony kolorowy
Przepis

Polędwiczkę oczyścić z błon, doprawić solą oraz pieprzem i podsmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie podlać winem i poddusić na wolnym ogniu 7-8 minut.Ser rozpuścić w śmietance podgrzewając na wolnym ogniu. Doprawić solą i kolorowym pieprzem do smaku, a pod koniec dodać kapary.Na talerz wyłożyć pokrojoną w dwucentymetrowe plastry polędwiczkę, polać pozostałym po duszeniu winem i sosem serowo-kaparowym.Polędwiczki można podawać z gotowanymi na parze warzywami: zielonym groszkiem i marchewką.

Przepis dodał użytkownik Anna

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44b92c
d44b92c
d44b92c
Więcej tematów
d44b92c