Trwa ładowanie...
dwd84sj
01-07-2014 15:40

Schab pod pierzynką z warzyw i mozzarelli

Przepis

Przygotowany w ten sposób schab pod pierzynką jest bardzo miękki i delikatny. Mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaczanego puree i surówki z kapusty pekińskiej.

dwd84sj
3.9
(15 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 5 plastrów schabu
  • 200 g włoszczyzny krojonej w paski
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • olej do smażenia
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Schab myjemy, rozbijamy poszczególne plastry, oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy plastry schabu z obu stron na złoty kolor.

W rondelku rozgrzewamy masło klarowane i wsypujemy zmrożoną włoszczyznę. Warzywa podsmażamy chwilę aż zmiękną i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Całość mieszamy i nakładamy, np. łyżką, na podsmażone plastry schabu. Na wierzch dodajemy pokrojoną w plastry mozzarellę.

Patelnię przykrywamy i zmniejszamy ogień na minimalny. Kiedy mozzarella się roztopi, danie będzie gotowe.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Schab pod pierzynką z warzyw i mozzarelli
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwd84sj
dwd84sj
dwd84sj
dwd84sj
Więcej tematów
dwd84sj