Trwa ładowanie...
d48lr4t
28-06-2014 09:04

Pierogi z bobem

Przepis
3.9
(22 głosy)
Oceń:
d48lr4t
Składniki
  • Ciasto;
  • szklanka letniej wody,
  • jajko,
  • 2 łyżki oleju,
  • 500 g mąki,
  • sól
    • Farsz:
  • 1 kg bobu,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz,
Przepis

Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu studzimy go i obieramy ze skorupek. Umieszczamy go w miseczce i rozdrabniamy za pomocą widelca. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy do bobu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Zagniatamy ciasto. Kleimy pierogi wypełniając farszem. Pierogi gotujemy na wolnym ogniu w osolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d48lr4t
d48lr4t
d48lr4t
Więcej tematów
d48lr4t