Trwa ładowanie...
d1d5ilq
19-05-2008 20:45

Sałatka 5 smaków

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d1d5ilq
Składniki
  • 2 duże upieczone filety z kurczaka
  • 20 plastrów upieczonego bekonu lub boczku
  • 3 avocado
  • 20 dkg pokruszonego sera feta
  • sok z cytryny
  • liście zielonej sałaty
Przepis

Avocado umyć, osuszyć, obrać i pokroić wzdłużnie na ósemki, natychmiast skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniały. Upieczony filet z kurczaka pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości około 0,5 cm. Na wyłożonym liśćmi sałaty półmisku układać rzędami bekon, avocado i piersi z kurczaka. Całość posypać pokruszonym serem feta i ewentualnie jeśli półmisek nie będzie natychmiast podawany srosić dobrą oliwą.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1d5ilq
d1d5ilq
d1d5ilq
Więcej tematów
d1d5ilq