Trwa ładowanie...
d4hcys9
01-06-2022 09:40

Sałatka żydowska. Ekspresowy dodatek do grillownych dań

Przepis

Wystarczy kwadrans, świeże sezonowe warzywa i lekki dressing, by przygotować pyszną i orzeźwiającą sałatkę. W upalne dni zastąpi obiad lub drugie śniadanie. Jest lekka, pyszna i pełna witamin. Możesz ją również podać w czasie spotkania przy grillu. Warzyw nigdy za wiele.

d4hcys9
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 3 duże pomidory
  • 3 średnie ogórki (duże bywają wodniste)
  • mieszanka sałat (rukola, lodowa)
  • 5 rzodkiewek
  • 1 papryka
  • sok z 0,5 cytryny
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz
Przepis
  • Warzywa umyć i osuszyć. Ogórki i pomidory pokroić drobno.
  • Sałatę rozdrobnić palcami lub pokroić używając noża ceramicznego. Oczyścić i pokroić cebulę, rzodkiewkę i paprykę.
  • Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę zmiksowaną z sokiem cytryny i przyprawami, ponownie wymieszać i podawać.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka żydowska. Ekspresowy dodatek do grillownych dań
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4hcys9
d4hcys9
d4hcys9
d4hcys9
Więcej tematów
d4hcys9