Trwa ładowanie...
d2feklp
16-02-2022 10:43

Klasyczna pasta jajeczna. Najlepsza na śniadanie

Przepis

Jajka stwarzają wiele kulinarnych możliwości na śniadanie polecamy klasyczną pastę jajeczną. By nie była mdła, warto dodać nieco musztardy. Z kolei dodatek masła nada niesamowitej delikatności i sprawi, że pasta będzie bardzo kremowa. Pycha!

d2feklp
4.1
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Martin Rettenberger
Składniki
  • 3-4 jajka
  • 1 dymka
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka majonezu (można zrezygnować)
  • płaska łyżeczka masła
  • sól i pieprz do smaku
Przepis
  • Jajka gotuj około 8 min., po ugotowaniu zalej je na krótko zimną woda i obierz, nie będą wtedy miały ciemniej obwódki. Lekko przestudzone jajka rozdrobnij widelcem.
  • Posiekaj dymkę dodaj do jajek
  • Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Klasyczna pasta jajeczna. Najlepsza na śniadanie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2feklp
d2feklp
d2feklp
d2feklp
Więcej tematów
d2feklp