Trwa ładowanie...
d3jqva4
07-06-2014 16:26

Zawijasy po myśliwsku

Przepis
4.4
(7 głosów)
Oceń:
d3jqva4
Składniki
  • Mięso mielone wieprzowe lub mieszane, 0,6 kg
  • Bułka tarta, 1/2 szklanki
  • Cebula, 2 szt. nieduże
  • Jajko, 1 szt.
  • Boczek wędzony, 2 plasterki
  • Ogórek konserwowy, 2 szt.
  • Owoc jałowca suszony, kilkanaście kulek
  • Sos pieczeniowy ciemny, 2 opakowania
  • Sól, pieprz, majeranek, koperek wg uznania
Przepis

1. Mięso połączyć z bułką, startą 1 cebulą, jajkiem i odrobiną wody. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i koperkiem. Dokładnie wymieszać i formować placuszki wielkości dłoni. Na każdy placuszek położyć pasek boczku, piórko cebuli, paseczek ogórka i dwie kulki jałowca. Dokładnie zlepić całość, wyciskając powietrze z mięska. Przesmażyć na oleju ze wszystkich stron tak, aby mięso się ścięło.

2. W rondelku przygotować sos wg przepisu na opakowaniu. Ułożyć w nim zawijasy i dusić kilka minut pod przykryciem.

3. Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, a na dodatek najlepsze są zasmażane buraczki i koniecznie pieczony czosnek w łupinkach :) Smacznego :)

Przepis dodał użytkownik Pezetuk

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jqva4
d3jqva4
d3jqva4
Więcej tematów
d3jqva4