Trwa ładowanie...
d2feklp
31-05-2014 18:42

Wegetariański wrap

Przepis
4.4
(18 głosów)
Oceń:
d2feklp
Składniki
  • 2 placki tortilli
  • 1 kostka tofu marynowanego lub wędzonego Polsoja
  • 2 młode marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ zielonego ogórka
  • garść kiełków słonecznika
  • garść rukoli
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

1. Wszystkie warzywa umyć, marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, zielone ogórki pokroić w plastry, paprykę w słupki, a cebulę w talarki.

2. Odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki tofu podsmażyć na rozgrzanym na patelni grillowej oleju sezamowym.

3. Na placki tortilli położyć kolejno: startą marchewkę, czerwoną paprykę, plastry ogórka, cebulę, rukolę, podsmażone kawałki tofu, kiełki słonecznika i zawinąć. Placek można również związać szczypiorkiem lub zieloną cebulką.

4. Opcjonalnie: całość można doprawić ulubionymi przyprawami lub sosami.

Przepis dodał użytkownik malka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2feklp
d2feklp
d2feklp
Więcej tematów
d2feklp