Trwa ładowanie...
d2fzb3s
09-04-2021 10:42

Prosta i szybka sałatka z zielonymi szparagami

Przepis

W sklepach i na bazarkach już pojawiły się szparagi. Można z nich wyczarować wiele pyszności. Szparagi nadają się do gotowania, grillowania, smażenia czy zapiekania. Na lekki wiosenny obiad lub kolację proponujemy szybką sałatkę z zielonych szparagów. Zielone szparagi są znacznie delikatniejsze od białych i nie trzeba ich nawet obierać.

d2fzb3s
4.5
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 10 zielonych szparagów
  • 2 pomidory
  • garść młodego szpinaku
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • olej z orzechów laskowych
Przepis
  • Myjemy i osuszamy wszystkie warzywa. Odłamujemy twarde końce w szparagach. Kroimy je w plasterki o grubości około 0,4 cm lekko na skos pozostawiając czubki.
  • Pomidory kroimy w kostkę. Układamy razem rozdrobnione szparagi, pomidory oraz liście szpinaku.
  • Na koniec posypujemy wszystko czubkami szparagów. Skrapiamy sokiem z cytryny i olejem oraz dodajemy szczyptę cukru i soli.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Prosta i szybka sałatka z zielonymi szparagami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2fzb3s
d2fzb3s
d2fzb3s
d2fzb3s
Więcej tematów
d2fzb3s