Trwa ładowanie...
d4cve4e
15-04-2008 10:46

Cytrynowiec

Przepis
4.0
(16 głosów)
Oceń:
d4cve4e
Składniki
  • budyń śmietankowy - 3 szt
  • cukier - 3/4 szkl
  • cytryny - 3 szt
  • dowolny biszkopt - 1 szt
  • margaryna zwykła - 3/4 kostki
  • petit berry - 3 szt
  • śmietana 30% - 2 szt
  • woda - 3 szkl
  • żelatyna - 2 łyżeczki
  • żółtka - 2 szt
Przepis

Ugotować budyń na wodzie z sokiem z cytryn i cukrem, przestudzić i zmiksować z margaryną i żółtkami. Wylać na biszkopt. Śmietanę ubić i wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody. Ubitą kremówkę wylać na budyń, a na wierzch ułożyć petit berry.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4cve4e
d4cve4e
d4cve4e
Więcej tematów
d4cve4e