Trwa ładowanie...
d4djg4s
18-05-2008 14:49

Nacinane ziemniaki

Przepis
4.3
(6 głosów)
Oceń:
d4djg4s
Składniki
  • ziemniaki
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • koperek
Przepis

Ziemniaki umyć i osuszyć. Odciąć cienki plasterek wzdłuż ziemniaka, tak aby leżała stabilnie. Następnie ponacinać je głęboko. Aby nie przeciąć ziemniaka na pół można położyć obok drewnianą łyżkę. Delikatnie rozchylić plastry i posmarować oliwą, tak aby oliwa dostała się między plastry. Przyprawić do smaku solą i pieprze oraz posypać na wierzchu koperkiem. Piec w piekarniku około 1 godziny.

Należy uważać aby nie przeciac bulwy

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4djg4s
d4djg4s
d4djg4s
Więcej tematów
d4djg4s