Trwa ładowanie...
d44b92c
17-04-2014 11:30

Jajka faszerowane pastą z groszku

Przepis
5.0
(4 głosy)
Oceń:
d44b92c
Składniki
  • Na 8 połówek:
    • 4 jajka
  • 60 g mrożonego groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 gałązki koperku
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Jajka kroimy na pół gładkim nożem i wyjmujemy żółtko. Groszek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i studzimy. Żółtka, groszek i majonez miksujemy za pomocą blendera i doprawiamy do smaku.
Masę nakładamy w miejsca po żółtkach za pomocą rękawa cukierniczego i posypujemy posiekanym koperkiem.

Tanio, szybko, smacznie i, na dodatek, elegancko!

Jajko to oczywiście tradycyjny symbol Świąt Wielkanocnych. Razem z zielonym groszkiem, który reprezentuje dominujący kolor tej pory roku symbolizują rodzenie się nowego życia i nadchodzącą wiosnę. Praktyczna rada: jeśli chcemy ładnie obrać jajka, to powinniśmy gotować je w wodzie z dodatkiem soli lub octu. Wtedy błonka na jajku odejdzie bez problemu.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44b92c
d44b92c
d44b92c
Więcej tematów
d44b92c