Trwa ładowanie...
d48ct9w
10-04-2014 14:38

Kajzerki zapiekane ze szpinakiem i szynką

Przepis
4.3
(21 głosów)
Oceń:
d48ct9w
Składniki
  • 300 g mrożonego szpinaku (wykorzystano Nordis Szpinak)
  • 1/2 średniej cebuli
  • 100 ml śmietany 30%
  • 100 g sera żółtego łatwo topiącego się (np. edamski)
  • 150 g szynki
  • sól, pieprz do smaku
  • 4-5 kajzereki
Przepis

Szpinak rozmrażamy i odciskamy wodę. W rondelku szklimy cebulę i dodajemy do niej pokrojoną w kostkę szynkę. Podsmażamy chwilę i dodajemy szpinak.
Całość zalewamy śmietaną i mieszamy. Jeśli lubimy czosnek możemy teraz dodać 1 przeciśnięty przez praskę ząbek.
Odcinamy wierzch bułek i wydrążamy środek. Kajzerki napełniamy farszem szpinakowym i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10 minut.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d48ct9w
d48ct9w
d48ct9w
Więcej tematów
d48ct9w