Trwa ładowanie...
d2g5ej6
26-03-2014 15:53

Indyk w buraczkach

Przepis
2.6
(13 głosów)
Oceń:
d2g5ej6
Składniki
  • na 4 porcje:
    • 500 g filetu z indyka
  • 300 g mrożonej mieszanki warzywnej z buraczkami (np. Nordis Barszcz ukraiński)
  • 100 g śmietanki 30%
  • 1 liść laurowy
  • 1 kulka ziela angielskiego
  • kilka kulek czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól do smaku
Przepis

Filet z indyka kroimy w 1 cm kostkę i wrzucamy do garnka razem ze śmietanką i przyprawami.
Dolewamy wody tak, aby przykryła indyka i gotujemy ok.10 minut na średnik ogniu.
Dodajemy mieszankę warzywną, mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut (buraczki powinny być miękkie). Sos powinien się zredukować w procesie parowania i dlatego nie przykrywamy garnka pokrywką.

Można podawać z ryżem lub kaszą.

Tanio, szybko i smacznie!

Przepis poleca TanioSzybkoSmacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2g5ej6
d2g5ej6
d2g5ej6
Więcej tematów
d2g5ej6