Po prostu PIZZA np. mięsna
- cebula - 0,2 kg
- cukier - 1 łyżka stołowa
- drożdże - 1/2 kostki
- jajka - 2 szt
- kiełbasa - 0,2 kg
- konc.pomidorowy lub pomodory bez skóry - 0/5 L
- mąka (najlepiej szymanowska bądź tortowa) - 3 kg
- olej - 150 ml
- salami - 0,2 kg
- ser twardy - 1 kg
- sól - 1 łyżka stołowa
- woda (ciepła) - 1,7 L
Dodajemy drożdże, cukier - mieszamy
Dodajemy połowę mąki i jaja - mieszamy
Następnie dodajemy resztę mąki i sól
Na sam koniec 0/9 całości oleju i DOKŁADNIE wyrabiamy.
Po dokładnym wyrobieniu całość działkujemy na ok. 10 porcji
w temperaturze ok. 160-180 st. w domowym piekarniku.
Co do sosu :
Skład jest (w moim przypadku różny robię z tego co mam, raz są to pomidory bez skóry - zmiksowane, raz jest to rozwodniony "wrzątkiem" koncentrat pomidorowy - Wasz wybór Wasza wola.
Co dodaje do sosu:
(składników nie opisałem wyżej bo jest to zawsze zależne od tego co kto lubi lub ma pod ręką, ale co ja staram się zawsze dać:
cukier - dużo
sól - troszkę
papryka słodka
czosnek lub kwasek cytrynowy
i oczywiście oregano
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Podziel się opinią
Komentarze