Trwa ładowanie...
d2wxbgh
06-02-2014 07:25

Naleśniki z warzywami i tofu

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d2wxbgh
Składniki
  • Naleśniki:
  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g mąki ryżowej
  • 3-4 jajka
  • 0,5 l mleka
  • ok. 300 ml wody mineralnej gazowanej
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • Nadzienie:
  • 2 opakowania tofu wędzonego Polsoja
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona papryka
  • 4 pieczarki
  • 1 cebula
  • ½ selera
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne
  • sól i pieprz do smaku
  • pęczek szczypiorku
Przepis

Mąki przesiać i zmiksować na gładką masę z mlekiem, jajkami i solą; odstawić na 20 minut.W tym czasie obrać i pokroić warzywa – marchewki i seler w słupki, cebulę, pieczarki i paprykę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulą, a następnie dodać pieczarki i pokrojone w słupki tofu. Po 3-4 minutach smażenia dodać marchewkę, seler, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy i pieprz cayenne. Doprawić solą, pieprzem i smażyć jeszcze przez ok. 3 minuty. Odstawić farsz do ostygnięcia.Usmażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, dodając do smażenia każdego odrobinę oleju.Zawinąć farsz w naleśniki, przewiązać szczypiorkiem i podsmażyć bezpośrednio przed podaniem.

Przepis dodał użytkownik marika

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wxbgh
d2wxbgh
d2wxbgh
Więcej tematów
d2wxbgh