Trwa ładowanie...
d2dapa4
14-01-2014 14:50

ZUPA-KREM Z FIOLETOWEJ FASOLI

Przepis
4.5
(4 głosy)
Oceń:
d2dapa4
Składniki
  • (na 4 miseczki)
    • 1 puszka fioletowej fasoli Bonduelle
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku
    • do podania:
  • 50 g sera feta
  • oliwa
Przepis

Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wlewamy bulion. Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy, odkładając kilkanaście ziarenek do ozdoby. Pozostałą fasolę dodajemy do bulionu i gotujemy 5 minut.

Zdejmujemy garnek z ognia i miksujemy jego zawartość na gładką masę, solimy i pieprzymy wedle uznania.

Przelewamy zupę do miseczek i do każdej porcji wkruszamy nieco sera, wrzucamy kilka ziarenek fasoli i polewamy oliwą. Podajemy.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2dapa4
d2dapa4
d2dapa4
Więcej tematów
d2dapa4