Trwa ładowanie...
d2ckt1y
14-01-2014 14:43

Buritto z fasolą i boczkiem

Przepis

Tradycyjne burrito składa się z pszennej tortilli, w którą zawinięty jest farsz — fasola, meksykański ryż i mięso. Zobaczcie, jak je przygotować w domu.

d2ckt1y
4.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123
Źródło: 123
Składniki
  • 4 tortille pszenne
  • 1 puszka fioletowej fasoli Bonduelle
  • 1 czerwona lub biała cebula
  • 8 plasterków boczku
  • 1,5 szklanki ugotowanego ryżu
  • 5 łyżek keczupu
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 1/3 papryczki chilli (opojonalnie)
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy. Cebulę kroimy w piórka, papryczkę w krążki. Plastry boczku kroimy w paseczki i zesmażamy na patelni na chrupko.

W misce mieszamy fasolę, ugotowany ryż, zesmażony boczek. Pieprzymy i ewentualnie dosalamy. W kubeczku mieszamy keczup i sos tabasco. Na każdej z tortilli rozsmarowujemy warstwę keczupu z tabasco, na to układamy fasolę z ryżem i posypujemy wiórkami cebuli. Zawijamy w rulon lub w kopertę.

Każdą tortillę podgrzewamy na suchej patelni, aż spód stanie się chrupki. Podajemy na ciepło.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Buritto z fasolą i boczkiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ckt1y
d2ckt1y
d2ckt1y
d2ckt1y
Więcej tematów
d2ckt1y