Trwa ładowanie...
d28l2pl
14-01-2014 14:18

Kolorowa sałatka fasolowa

Przepis

Rośliny strączkowe to wartościowe źródło białka, dlatego powinniśmy je jeść jak najczęściej. Mamy dla was świetny przepis na fasolowa sałatkę. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach, kiedy wszystkie smaki się przegryzą.

d28l2pl
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka fioletowej fasoli
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 duża czerwona cebula
  • 5 suszonych pomidorów
  • 100 g ulubionego sera (np. feta, gorgonzola, camembert)
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu z białego wina
Przepis

Odsączamy i płuczemy białą oraz fioletową fasolę. Koperek drobno siekamy, a cebulę kroimy w malutkie cząstki. Ser kroimy w kostkę, a pomidory w paski.W misce mieszamy oliwę i olej. Dodajemy pokrojoną cebulę, którą następnie solimy.

Całość mieszamy i odstawiamy na 5 minut do przegryzienia. Po tym czasie dodajemy oba rodzaje fasoli, ser, pomidory i koperek. Mieszamy, pieprzymy i ewentualnie dosalamy.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Kolorowa sałatka fasolowa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d28l2pl
d28l2pl
d28l2pl
d28l2pl
Więcej tematów
d28l2pl