Trwa ładowanie...
d3p83l0
13-01-2014 15:30

Czosnkowa bruschetta z białą fasolą

Przepis

Pyszna przekąska na ciepło, która pokochają nie tylko weganie. Zamiast pomidorów z ziołami i oliwą, na grzankach wylądowała ekspresowa pasta z fasoli. Pysznie i prosto.

d3p83l0
3.7
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

WP
Źródło: WP
Składniki
  • 2 kromki pszennego chleba
  • 5 łyżeczek oliwy
  • 1/2 puszki białej fasoli Bonduelle
  • 4 gałązki świeżego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oliwy i podsmażamy na niej z dwóch stron pieczywo (kromki przekrawamy na pół).

Siekamy drobno koperek i mieszamy z odsączoną fasolą. Dodajemy pozostałą oliwę i lekko rozgniatamy fasolę widelcem, by wchłonęła oliwę. Mieszamy dokładnie.

Każdą z grzanek zasmarowujemy czosnkiem. Nakładamy porcje koperkowej fasoli. Solimy i pieprzymy, podajemy natychmiast.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Czosnkowa bruschetta z białą fasolą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3p83l0
d3p83l0
d3p83l0
d3p83l0
Więcej tematów
d3p83l0