Trwa ładowanie...
dlv6l3u
01-06-2022 08:37

Surówka hawajska do obiadu. Soczysta i chrupiąca

Przepis

Surówka z młodej kapusty, marchewki, ananasa i kukurydzy jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych. Jest chrupiąca, soczysta i delikatna w smaku. Radzimy przygotować dużą porcję, bo na pewno chętnych na dokładkę nie zabraknie.

dlv6l3u
2.8
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Nataliya Arzamasova
Składniki
  • 0,5 główki młodej kapusty
  • 5 łyżek kukurydzy konserwowej
  • 1 marchewka
  • kilka plasterków ananasa
  • 2 łyżki majonezu
  • 150 ml jogurtu naturalny
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
Przepis
  • Drobno poszatkowaną kapustę łączymy z pokrojonym w kostkę ananasem, startą marchewką i kukurydzą.
  • 2 łyżki majonezu mieszamy z 150 ml jogurtu naturalnego. Dodajemy pieprz i sól.
  • Gotowym sosem polewany kapustę i dokładnie mieszamy.
  • Na koniec dodajemy natkę pietruszki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Surówka hawajska do obiadu. Soczysta i chrupiąca
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlv6l3u
dlv6l3u
dlv6l3u
dlv6l3u
Więcej tematów
dlv6l3u