Trwa ładowanie...
d42xgfj
10-01-2014 16:53

Casserole z kurczakiem, ziemniakami i fasolką

Przepis

Ziemniaczana potrawka z kurczakiem i fasolką zaspokoi nawet największy głód. A dodatkowo przygotowanie dania nie zajmie ci zbyt wiele czasu.

d42xgfj
4.2
(18 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 1 puszka białej fasoli
  • 4 udka kurczaka
  • olej do smażenia
  • 5 ziemniaków
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 4 gałązki tymianku
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 1/2 szklanki czarnych oliwek
  • 1/2 pęczka koperku
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • Przyprawa do drobiu
Przepis

Udka doprawić przyprawą do drobiu i podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone ziemniaki, cebulę, oliwki i czosnek. Wlać wino i chwilę gotować, aż odparuje. Wlać bulion, dodać gałązki tymianku, białą fasolę. Wszystkie składniki dodać do garnka z kurczakiem, dodać koperek, sól i pieprz. Dusić, aż kurczak będzie miękki. Wyjąć udka. Pozostały sos zagęścić zasmażką i doprawić do smaku. Kurczaka podawać z sosem i warzywami.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Casserole z kurczakiem, ziemniakami i fasolką
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42xgfj
d42xgfj
d42xgfj
d42xgfj
Więcej tematów
d42xgfj