Trwa ładowanie...
dlv6l3u
10-01-2014 15:52

Kuskus z kurczakiem, morelami i ciecierzycą

Przepis
2.3
(4 głosy)
Oceń:
dlv6l3u
Składniki
  • 1 puszka Cieciorki „Gotowane na Parze” Bonduelle
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula (posiekana)
  • 300 g piersi z kurczaka (pokrojone w kostkę)
  • świeży imbir(1 cm, starty)
  • 10 suszonych moreli (posiekane)
  • 200g kaszy kuskus
  • 200- 300 ml bulionu drobiowego
  • Trochę posiekanej kolendry
Przepis

Rozgrzać olej na patelni i smażyć cebulę przez 1-2 minuty. Dodać kurczaka i mieszając smażyć, aż kurczak uzyska złoty kolor. Dodać imbir, smażyć jeszcze 1 minutę. Wlać bulion i dodać do niego kuskus, morele, cieciorkę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż kuskus wchłonie bulion. Danie podawać w dużym naczyniu, posypane kolendrą.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlv6l3u
dlv6l3u
dlv6l3u
Więcej tematów
dlv6l3u