Trwa ładowanie...
dcqdx9m
10-01-2014 15:31

Hamburger z cieciorką i ananasem

Przepis
4.0
(12 głosów)
Oceń:
dcqdx9m
Składniki
  • 1 puszka Cieciorki „Gotowane na Parze” Bonduelle
  • 4 posiekane plastry ananasa
  • 1/4 ogórka (pokrojony w kostkę)
  • 1 czerwona pokrojona w piórka cebula
  • świeży imbir (2 cm, obrany i drobno posiekany)
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 czerwonej papryczki chili (drobno posiekanej)
  • 1 starta marchewka
  • 1 posiekana cebula
  • 1/2 pokrojona w kostkę cukinia
  • 2 ząbki czosnku (posiekane)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka papryki w proszku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Sól i pieprz
  • 8 kromek pieczywa
Przepis

Ananasa, ogórka, czerwoną cebulę, imbir, kolendrę, oliwę z oliwek i chilli wymieszać, tworząc sałatkę. Odstawić na 30 minut, by smaki się połączyły. Do połowy ciecierzycy dodać trochę wody i zmiksować na gładkie puree. Dodać pozostałą ciecierzycę, marchew, cebulę, cukinię, czosnek, miód, paprykę w proszku i bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Podzielić masę na 8 równych porcji i zrobić okrągłe hamburgery. Rozgrzać oliwę i smażyć hamburgery po obu stronach po 10 minut. Na pieczywo położyć hamburgera i sałatkę. Przykryć kolejną kromką. I gotowe!

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcqdx9m
dcqdx9m
dcqdx9m
Więcej tematów
dcqdx9m