Trwa ładowanie...
dxlu9va
10-01-2014 14:58

Pikantny ryż z papryką i fasolą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dxlu9va
Składniki
  • 1 puszka 425ml czerwonej fasoli „Gotowane na Parze” Bonduelle
  • Olej do smażenia
  • 1 cebula (drobno posiekana)
  • 1/2 czerwonej papryki (pokrojonej w kostkę)
  • 1/2 czerwonej papryczki chili (pokrojonej w kostkę)
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1-2 goździki
  • 250 g ryżu basmati
  • 600 ml wywaru warzywnego
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka natki pietruszki (posiekanej)
Przepis

Na rozgrzany w rondlu olej wrzucić cebulę, paprykę, wyciśnięty czosnek i chili. Podsmażyć. Dodać ryż, cały czas mieszając. Wlać wywar warzywny, dodać goździki i liść laurowy. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować aż ryż będzie miękki. Dodać fasolę. Na koniec dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dxlu9va
dxlu9va
dxlu9va
Więcej tematów
dxlu9va