Trwa ładowanie...
d2k6aae
07-12-2013 20:22

Pieczone jabłko z sezamem, olejem sezamowym i miodem

Przepis
4.0
(8 głosów)
Oceń:
d2k6aae
Składniki
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki sezamu
Przepis

1. Z jabłka na 3/4 jego wysokości odcinamy "czapkę".2. Łyżeczką usuwamy gniazdo nasienne.3. Do środka jabłka wkładamy miód i sezam. Przykrywamy i nakłuwamy szpikulcem boki, dzięki czemu jabłko nie będzie pękać podczas pieczenia.4. Jabłko pieczemy w temperaturze nie wyższej niż 160 St.C około 15-20 minut. Zbyt wysoka temperatura może powodować pękanie jabłka.5. Serwujemy gorące polane olejem sezamowym i obsypane sezamem.To świetna wersja prostego, zdrowego i szybkiego w przygotowaniu deseru, który pokochają zarówno dorośli jak i dzieci.

Przepis dodał użytkownik Kulinarnie_N

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2k6aae
d2k6aae
d2k6aae
Więcej tematów
d2k6aae