Trwa ładowanie...
d3pnqqv
25-11-2013 08:57

PIERNICZKI SIOSTRY ANIELI

Przepis
4.4
(105 głosów)
Oceń:
d3pnqqv
Składniki
  • Ciasto
  • 50 dag mąki
  • 1 łyżeczka; kakao, sody,
  • 2 łyżki przyprawy korzennej
  • 10 dag masła,
  • 10 dag cukru,
  • 10 dag miodu płynnego (jeżeli miód jest twardy należy rozpuścić w mleku)
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 jajko
Przepis

Do mąki dodać wszystkie produkty sypkie, jajko, miód. Masło roztopić dodać mleko i dokładnie wymieszać, przestudzone masło z mlekiem dodać do pozostałych składników i ciasto dokładnie zarobić. Gotowe ciasto rozwałkować na taką grubości jaka nam najbardziej odpowiada i wycinać pierniczki, gotowe układać na przygotowanej blaszce do pieczenia. Piec 15-20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C. pierniczki wyjmujemy gdy są jeszcze miękkie potem letko stwardnieją Gotowe pierniczki dowolnie udekorować.

Przepis dodał użytkownik RAROSSA

Podziel się opinią

14
9

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3pnqqv
d3pnqqv
d3pnqqv
Więcej tematów
d3pnqqv