Trwa ładowanie...
d2h7pda
22-11-2013 12:42

KEKS

Przepis
4.8
(5 głosów)
Oceń:
d2h7pda
Składniki
  • -40 dkg mąki
  • -30 dkg cukru
  • -10 dkg masła może być palma
  • -12 jaj
  • -1 proszek
  • -bakalie
  • -aromat migdalowy
Przepis

-6 jaj i 6 żółtek utrzeć do białości z cukrem Dodać mąkę
wymieszaną z proszkiem Wlać stopione letnie masło, dodac bakalie.
Wszystko dobrze wymieszać Formę wyłożyć pergaminem wlać ciasto Piec
w średnio
gorącym piekarniku ( ja piekę 170st.C )około 1godz 15min
-po około 1 godz sprawdzic, bo czasem może się spiekać i trzeba go
przykryć
-Gdy się upiecze i lekko przestygnie zciągnij papier
-Jak zupełnie wystygnie polukrowacUWAGA! Bakalie ktoimy w kostke wielkosci uzytych rodzynek i przed
wlozeniem
do ciasta optaczamy w mace. Ma to zapobiec w opadaniu ich na spod ciasta w
trakcie pieczenia

Przepis dodał użytkownik lt-poz

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2h7pda
d2h7pda
d2h7pda
Więcej tematów
d2h7pda