Trwa ładowanie...
d3bgh16
30-04-2008 23:47

Nacho Grande

Przepis
1.0
(2 głosy)
Oceń:
d3bgh16
Składniki
  • - tortilla chips (nachos) - serowe lub chili;
  • - puszka pasty z czerwonej fasoli lub mięso mielone wołowe;
  • - słoiczek specjalnego sosu pomidorowego do chipsów nachos (hot lub medium);
  • - 1 cebula;
  • - oliwki zielone lub czarne;
  • - papryka jalapeno;
  • - ser
  • Sos: gęsta śmietana, majonez, koperek oregano
Przepis

W naczyniu żaroodpornym układać warstwowo. Na dole chipsy (warstwa musi mieć około 5 cm. wysokości), pasta z fasoli lub mięso (wcześniej podsmażone z dodatkiem soli, pieprzu i rozgniecionego czosnku), cebula pokrojona w kosteczkę, następnie warstwa sosu pomidorowego, posypać oliwkami pociętymi w talarki i pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę jalapeno (papryka jest bardzo ostra, dodaję jej odrobinę), na końcu posypujemy startym serem. Wkładamy do pieca nagrzanego do 200 stopni na około 25 min. Polewamy sosem. Gęstą śmietanę wymieszać z majonezem w proporcji 4:1 (4 łyżki śmietany, 1 łyżka majonezu), dodać suszone oregano i posiekany świeży koperek.

Przepis dodał użytkownik rakastan

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bgh16
d3bgh16
d3bgh16
Więcej tematów
d3bgh16