Trwa ładowanie...
d4i2d10
21-10-2013 14:15

Podgrzybki ze śmietaną i natką pietruszki

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d4i2d10
Składniki
  • 80 dag podgrzybków
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 opakowanie śmietany 22%, całość 200 ml
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • łyżka oliwy z oliwek do smażenia
  • łyżka masła do smażenia
Przepis

Krok 1
Grzyby czyścimy, myjemy i wrzucamy do garnka z wrząca wodą na ok. 5 min.
Krok 2
Po 5 minutach grzyby odcedzamy i kroimy na mniejsze części wedle uznania.
Krok 3
Na patelni z oliwą podsmażamy pokrojoną wcześniej cebulę, powinna się zaszklić.
Krok 4
Do gotowej cebuli dodajemy masło oraz pokrojone grzyby, podsmażamy ok. 10 min.
Krok 5
Ponieważ podgrzybki (szczególnie nóżki) mogą być długo twarde, proponuję dodać wody i dusić przez kolejne 15-20 min. Dodajemy pieprzu i soli wedle uznania.
Krok 6
Na końcu grzyby zalewamy śmietaną i dodajemy natkę. Mieszamy, lekko podgrzewamy i gotowe.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2d10
d4i2d10
d4i2d10
Więcej tematów
d4i2d10