Trwa ładowanie...
d162naz
14-10-2013 14:02

Prawdziwki z ziołami prowansalskimi

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d162naz
Składniki
  • 1/2 kg prawdziwków
  • 1 średnia cebula
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia
  • łyżka masła do smażenia
Przepis

Umyte i pokrojone prawdziwki wrzuć do wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 5 min, potem odcedź.
Krok 2
Na patelnię z oliwą wrzuć pokrojoną cebulę, jak już będzie zeszklona, dodaj łyżkę masła i dorzuć przegotowane odcedzone grzyby.
Krok 3
Dodaj ziół prowansalskich, proponuję ostrożnie z ilością, ponieważ są bardzo aromatyczne. Duś razem ok 10 min.
Jeśli masz wrażenie, że grzyby są za suche, dolej według uznania trochę wody lub trochę oliwy.
Sól oraz pieprz do smaku.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d162naz
d162naz
d162naz
Więcej tematów
d162naz