14-10-2013 14:02
Prawdziwki z ziołami prowansalskimi
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1/2 kg prawdziwków
- 1 średnia cebula
- szczypta ziół prowansalskich
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- oliwa do smażenia
- łyżka masła do smażenia
Przepis
Umyte i pokrojone prawdziwki wrzuć do wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 5 min, potem odcedź.
Krok 2
Na patelnię z oliwą wrzuć pokrojoną cebulę, jak już będzie zeszklona, dodaj łyżkę masła i dorzuć przegotowane odcedzone grzyby.
Krok 3
Dodaj ziół prowansalskich, proponuję ostrożnie z ilością, ponieważ są bardzo aromatyczne. Duś razem ok 10 min.
Jeśli masz wrażenie, że grzyby są za suche, dolej według uznania trochę wody lub trochę oliwy.
Sól oraz pieprz do smaku.
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.