Trwa ładowanie...
d3gl3gg
19-09-2013 10:55

Kasza Gryczana a la Halina

Przepis
3.6
(7 głosów)
Oceń:
d3gl3gg
Składniki
  • 8 szklanek wody, 4 saszetki Kaszy Gryczanej Prażonej Halina, 3 łyżki masła lub oleju, 2 posiekane cebule, 25 posiekanych pieczarek, 2 dag posiekanej zielonej pietruszki, 1 posiekany seler.
Przepis

Saszetki wrzucić do gotującej się wody. Na patelni rozgrzać masło lub olej. Dodać cebulę, pieczarki i seler. Mieszając smażyć na małym ogniu, aż jarzyny i grzyby staną się miękkie (ok. 10 min.). Ugotowaną kaszę wyłożyć na półmisek, grzyby ułożyć na wierzchu i posypać zieloną pietruszką. Podawać na gorąco z sałatką warzywną. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik KMC

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3gl3gg
d3gl3gg
d3gl3gg
Więcej tematów
d3gl3gg