Trwa ładowanie...
d3z9xz0
28-08-2013 15:50

Carpaccio z cukinii

Przepis
2.7
(6 głosów)
Oceń:
d3z9xz0
Składniki
  • 2 lub 3 chude, ale długie cukinie - najlepiej młode
  • 100 g parmezanu (w jednym kawałku)
  • świeżo zmielony pieprz
  • sok z jednej cytryny
Przepis

Krok 1
Cukinie umyj i nożykiem do obierania warzyw ścinaj wzdłuż długie, cieniutkie paseczki. Na dużym półmisku układaj je jeden obok drugiego, tak żeby nachodziły na siebie w niewielkim stopniu - tak jak dachówki na dachu :-)
Kiedy ułożysz cały półmisek - tym samym nożykiem pościnaj cieniutkie płatki parmezanu. Rozłóż je na cukinii, popieprz i spryskaj sokiem z cytryny.
Krok 2
Kolejno powtarzaj całą procedurę: paseczki cukinii, parmezan, pieprz, cytryna.
Krok 3
Odstaw w chłodne miejsce na parę chwil, żeby smaki się przemieszały, a carpaccio nabrało jędrności.
Pokrój nożykiem do pizzy i smacznego!

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3z9xz0
d3z9xz0
d3z9xz0
Więcej tematów
d3z9xz0