Trwa ładowanie...
dxh9dtc
08-08-2013 14:31

Blok czekoladowy - przysmak PRL-u

Przepis
4.4
(110 głosów)
Oceń:
dxh9dtc
Składniki
  • 250 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 6 łyżek mleka lub wody
  • 6 łyżek kakao
  • 400 g mleka w proszku (nie granulowanego!)
  • 3 opakowania herbatników (po 100g)
Przepis

Krok 1
W rondelku zagotować margarynę, mleko/wodę, cukier i kakao. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia.
Herbatniki kruszymy i większą cześć przekładamy do miski, dodajemy masę kakaową i mleko w proszku, wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 2
Formę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy masę. Najpierw kładziemy troszkę i dociskamy, a potem dokładamy resztę, wciskamy resztę herbatników.
Jak ktoś lubi można dodawać różne bakalie i orzechy.
Chłodzimy i przechowujemy w lodówce.

Źródło zdjęcia: wrzacakuchnia.pl

Podziel się opinią

5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dxh9dtc
dxh9dtc
dxh9dtc
Więcej tematów
dxh9dtc