07-08-2013 12:40
Sałatka z ryżem
Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- Dla 4 osób:
- 1 opakowanie sałat Fit & Easy FAMILY
- 100 g ryżu dzikiego & parboiled
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki posiekanej, świeżej mięty
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra vergine
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Przyprawy: sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Przepis
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Przygotuj sos: do oliwy dodaj sok z cytryny, posiekaną mięte, przyprawy i następnie dokładnie wymieszaj. Do półmiska wsyp zawartość opakowania sałaty FAMILY, wystudzony ryż, posiekany szczypiorek i miętę. Przed podaniem całość polej przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj.
Ziarenka ryżu wplecione między listki sałaty - polecamy taką kombinację z kilku powodów. Przede wszystkim dostarczy nam dużo cennego błonnika, witamin i węglowodanów, ale co ważne serwowanie takiej sałatki do mięs lub ryb z grilla zwalnia nas już z obowiązku podawania innych przystawek - ziemniaków lub pieczywa. Wielka misa sałatki ryżowej to również piękna ozdoba stołu, która będzie kusić waszych gości by sięgali po więcej.
Przepis poleca Fit&Easy Family
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.