Trwa ładowanie...
d4725iq
29-07-2013 14:47

Kurki ze śmietaną i natką pietruszki

Przepis
4.4
(5 głosów)
Oceń:
d4725iq
Składniki
  • 80 dag kurek
  • 100 g śmietany przynajmniej 18% (połowa małego standardowego opakowania)
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 małe szalotki
  • sól
  • pieprz
  • masło do wysmarowania formy
Przepis

Krok 1
Na patelnię z rozgrzaną oliwą i masłem wrzucamy drobno posiekaną szalotkę. Kiedy szalotka będzie zeszklona, dodajemy oczyszczone wcześniej grzyby.
Krok 2
Grzyby smażymy do zredukowania większości płynu, doprawiamy, dodajemy śmietanę. Redukujemy ogień. Mieszamy łącząc wszystkie składniki.
Krok 3
Na końcu dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i gotowe.

Źródło zdjęcia: wrzacakuchnia.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4725iq
d4725iq
d4725iq
Więcej tematów
d4725iq