Trwa ładowanie...
d4h0mmd
08-07-2013 14:39

Kurczak po warszawsku

Przepis
Trwa ładowanie...
d4h0mmd
Składniki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • Duży por
  • 6 łyżek gęstej śmietany (18 %)
  • 2 łyżki Majonezu Napoleońskiego firmy MOSSO
  • (polecam majonez MOSSO, dlatego, że najlepiej podkreśla kremowy smak potrawy)
  • Przyprawy: vegeta, pieprz, sól, natka pietruszki
Przepis

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy dużą ilością vegety. Odstawiamy na ok. 30 min.
2. Rozgrzewamy patelnię i dokładnie smażymy przyprawioną pierś z kurczaka.
3. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.
4. Kroimy pora w talarki (białą część) i dodajemy do mięsa i pieczarek. Smażymy do momentu, aż pieczarki i por zrobią się całkowicie miękkie.
5. Patelnię odstawiamy na najmniejszy ogień, dodajemy śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy.
6. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
7. Gotowy sos podajemy z makaronem penne i przyprawiamy natką pietruszki.

Przepis dodał użytkownik jsquoteme

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4h0mmd
d4h0mmd
d4h0mmd
Więcej tematów
d4h0mmd