Trwa ładowanie...
d4h0mmd
02-07-2013 16:10

Jagodzianki

Przepis
3.8
(8 głosów)
Oceń:
d4h0mmd
Składniki
  • jagody
    • paczka ciasta drożdżowego
    • bułka tarta
    • cukier
Przepis

Została mi paczka gotowego ciasta drożdżowego, więc musiałam coś upiec prościutkiego. A co tu piec, kiedy na straganach tak pięknie jagody się do nas uśmiechają? Oczywiście jagodzianki.

Tym razem byłam już mądrzejsza o poprzednie doświadczenie z pocukrowanym jagodami, więc te - jak nakazała mądra kucharka - zasypałam bułką tarką, żeby nie puszczały za dużo soku. Oczywiście pomogło!

Później rozwinęłam ciasto, posypałam cukrem, rozsypałam na ciasto jagody i delikatnie zwinęłam w roladę. Roladę delikatnie kroiłam na 2 cm paski i układałam tak powstałe ślimaczki na blachę, piekłam ok. 20-30 cm, bez termoobiegu w 180 stopniach. Przed włożeniem do piekarnika wierzch każdej bułeczki posypałam cukrem trzcinowym.

Przepis poleca Izabela Piekielny-Goliasz

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4h0mmd
d4h0mmd
d4h0mmd
Więcej tematów
d4h0mmd