19-06-2013 11:18
Kanapka z darami ziemi
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- Składniki:
- mała bagietka,
- 2-3 małe buraki,
- kilka liści botwiny,
- kilka zielonych szparagów,
- liście rukoli,
- ricotta,
- oliwa z oliwek,
- sól, pieprz
Przepis
Umyłam buraki, położyłam je na folii aluminiowej, skropiłam oliwą z oliwek i przyprawiałam, zawinęłam ją dokładnie - tworząc paczuszkę - wstawiłam do piekarnika i piekłam ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Szparagi ugotowałam w osolonej wodzie, z dodatkiem szczypty cukru i odrobiny masła.
Liście botwinki dokładnie umyłam, tak samo zrobiłam z rukolą.
Kawałek bagietki należy opiec w piekarniku / zgrillować / bądź podpiec na patelni.
Opieczoną bagietkę posmarowałam ricottą, ułożyłam liście botwiny, szparagi, pokrojone buraczki oraz rukolę. Całość doprawiłam odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Przepis dodał użytkownik PlateofJoy
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.