Trwa ładowanie...
deyqm6l
19-06-2013 11:16

Wiosenny omlet!

Przepis
4.2
(16 głosów)
Oceń:
deyqm6l
Składniki
  • 2 jajka,
  • kilka zielonych szparagów,
  • mała cukinia,
  • garstka liści szpinaku,
  • parmezan,
  • oliwa,
  • masło,
  • czosnek,
  • sól, pieprz
Przepis

W małym garnuszku gotuję szparagi - w osolonej wodzie, ze szczyptą cukru i odrobiną masła. Wystarczą dosłownie 4 minuty i szparagi będą gotowe :) Obieraczką do warzyw kroję cukinię na wstążki, które następnie przesmażam minutkę na patelni, na oliwie z dodatkiem małego zmiażdżonego ząbku czosnku. Cukinię ściągam z patelni, dodaję ociupinkę masła i wlewam roztrzepane jajka (z dodatkiem soli i pieprzu). Kiedy jajka zaczynają się ścinać, ścieram troszkę parmezanu. Następnie układam świeże liście szpinaku, po chwili układam cukinię i szparagi. Gotowy omlet przekładam na talerz, ścieram jeszcze troszeczkę parmezanu i gotowe :)
Smacznego!

  • zamiast parmezanu możemy użyć ricotty, pokruszonej fety czy chociażby cheddaru.

Przepis dodał użytkownik PlateofJoy

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
deyqm6l
deyqm6l
deyqm6l
Więcej tematów
deyqm6l