19-06-2013 11:16
Wiosenny omlet!
Przepis
4.2
(16 głosów)
Oceń:
Składniki
- 2 jajka,
- kilka zielonych szparagów,
- mała cukinia,
- garstka liści szpinaku,
- parmezan,
- oliwa,
- masło,
- czosnek,
- sól, pieprz
Przepis
W małym garnuszku gotuję szparagi - w osolonej wodzie, ze szczyptą cukru i odrobiną masła. Wystarczą dosłownie 4 minuty i szparagi będą gotowe :) Obieraczką do warzyw kroję cukinię na wstążki, które następnie przesmażam minutkę na patelni, na oliwie z dodatkiem małego zmiażdżonego ząbku czosnku. Cukinię ściągam z patelni, dodaję ociupinkę masła i wlewam roztrzepane jajka (z dodatkiem soli i pieprzu). Kiedy jajka zaczynają się ścinać, ścieram troszkę parmezanu. Następnie układam świeże liście szpinaku, po chwili układam cukinię i szparagi. Gotowy omlet przekładam na talerz, ścieram jeszcze troszeczkę parmezanu i gotowe :)
Smacznego!
- zamiast parmezanu możemy użyć ricotty, pokruszonej fety czy chociażby cheddaru.
Przepis dodał użytkownik PlateofJoy
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.