Trwa ładowanie...
d1ruthq
19-06-2013 11:11

Kurczak i szparagowa sałatka

Przepis
4.0
(3 głosy)
Oceń:
d1ruthq
Składniki
  • Składniki:
    • pojedyncza pierś kurczaka,
  • masło klarowane,
  • 2-3 gałązki świeżego tymianku,
  • kilka listków świeżej szałwii,
  • 1/4 cytryny
      • kilka zielonych szparagów,
  • garść świeżych liści szpinaku,
  • garść ugotowanego zielonego groszku,
  • 1/4 cytryny,
  • oliwa z oliwek,
  • sól,
  • świeżo zmielony czarny pieprz
Przepis

Pierś kurczaka należy umyć i oczyścić, wysuszyć i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wkładamy mięso i przesmażamy z każdej strony po kilka minut do uzyskania ładnego zrumienienia. W międzyczasie wrzucamy na patelnię świeże listki tymianku i szałwii. Na koniec smażenia dodajemy sok z cytryny.
Pierś przekładamy na talerz, możemy polać mięso ziołowo-cytrynowym masełkiem z patelni.

Liście szpinaku i szparagi należy dobrze umyć i osuszyć. Groszek i szpinak umieszczamy w misce, obieraczką do warzyw tniemy szparagi w wąskie wstążeczki i dorzucamy do reszty warzyw.
Całość skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Smacznego. :)

Przepis dodał użytkownik PlateofJoy

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ruthq
d1ruthq
d1ruthq
Więcej tematów
d1ruthq