Trwa ładowanie...
d2mk1z0
17-06-2013 19:33

Kruche babeczki z serkiem mascarpone i owocami

Przepis
3.2
(9 głosów)
Oceń:
d2mk1z0
Składniki
  • Spody babeczek:
    • 2 szklanki mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 żółtka
    • Krem:
    • 200 g śmietany 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżeczki cukru pudru
    • Dodatkowo:
    • truskawki i borówki amerykańskie (bądź inne owoce, na jakie macie ochotę)
Przepis

Spody: Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier i żółtka. Zagnieść ciasto i pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 min. Następnie wyłożyć ciastem foremki do babeczek i piec w temp 190°C przez ok. 15 min. (na złoty kolor)

Krem: Ubić śmietanę na sztywno dodając cukier, następnie wymieszać z serkiem mascarpone. Tak przygotowanym kremem wypełnić spody babeczek (najlepiej użyć do tego rękawa cukierniczego) i udekorować owocami.

Przepis dodał użytkownik Agawi

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2mk1z0
d2mk1z0
d2mk1z0
Więcej tematów
d2mk1z0