17-06-2013 19:22
Torcik straciatella z ananasem i truskawkami
Przepis
4.6
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- -0,5 litra śmietany 36% lub 30%
- -2 galaretki ananasowe
- -1 galaretka truskawkowa
- - 250 dkg serka mascarpone
- - ananasy, truskawki (ok. 0,5 kg)
- - tabliczka gorzkiej czekolady
Przepis
Śmietanę ubić i dodać 2 ananasowe galaretki rozpuszczone w 1/2 litra gorącej wody.
Delikatnie wymieszać z mascarpone, dodać pokrojone kawałki ananasów i połamaną czekoladę.
Wylać do tortownicy i odstawić na godzinę do stężenia. Po godzinie ułożyć na wierzchu truskawki zalać ostudzoną truskawkową galaretką i gotowe.
Jest lekki, pyszny, doskonały na upalne dni :)
Przepis dodał użytkownik Agawi
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.