Trwa ładowanie...
d4k3y3l
09-06-2013 19:04

Wiosenna sałatka z młodymi warzywami

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d4k3y3l
Składniki
  • młody szczaw - liście (ewentualnie szpinak) 10 sztuk
  • rzodkiewka 7 sztuk
  • młode ziemniaki 5 sztuk
  • pomidorki nowalijkowe malutkie 4 sztuki
  • świeża szałwia - kilka liści
  • szczypiorek młody 1/8 pęczka
  • młoda natka zielonej pietruszki 1/8 pęczka
  • jajeczka przepiórcze 3 sztuki
    • jogurt naturalny 50 gramów
  • czosnek młody 1 ząbek
  • sól i pieprz (do smaku)
Przepis

Sposób przygotowania
1.
Gotujemy jajeczka przepiórcze około 3 minut. Studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół. Gotujemy młode ziemniaczki na parze, studzimy i kroimy na mniejsze części.

2.
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, osuszamy. Rzodkiewkę i pomidorki kroimy na kawałki, szczypiorek siekamy, szałwię rwiemy na mniejsze cząstki.

3.
Na talerzu układamy najpierw liście świeżego szczawiu, dalej resztę warzyw (rzodkiewkę, pomidorki, ziemniaki), jajeczka przepiórcze. Posypujemy szczyporkiem i szałwią. Dodajemy natkę pietruszki.

4.
Sałatkę polewamy jogurtem naturalnym wymieszanym ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik Rozaroza

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4k3y3l
d4k3y3l
d4k3y3l
Więcej tematów
d4k3y3l